Utilizarea pietrei minerale

În funcție de ceramică, umplerea poate fi efectuată în mai multe feluri. Utilizarea mineralelor de narghilea Shisharoma în sine sa este foarte simplă, nu necesită nici o operațiune sau mijloc mai special. Utilizarea Shisharomei diferă foarte puțin de tutunurile narghilelelor, mai ales în cazul diferitelor  tipuri de ceramică de narghilea. Astfel există  următoarele 3 metode:

Umplerea ceramicii Phunnel: Este Aceasta înseamnă că trebuie s-o umplem până la nivelul marginii ceramicii cu Shisharoma, după care întindem 2-3 straturi de folie și o găurim circular. (partea cu o rază de 2-3 cm  a foliei nu trebuie găurită.)de ajuns să împrăștiem minereul narghilelei în cantitatea corespunzătoare.

Umplerea ceramicii Vortex: Trebuie să procedăm în mod identic și în cazul ceramicii Vortex. O umplem până la limită, apoi întindem folia de aluminiu și o găurim circular. În cazul în care dorim să facem economie în cazul pietrelor minerale de narghilea sau în cazul Shisharomei, fundul ceramicii Vortex poate fi căptușit cu folie de aluminiu.

Umplerea ceramicii tradiționale și a celei egiptene: Trebuie să fim atenți mai întâi ca prin găurile ceramicii să nu cadă bucățile pietrelor minerale de narghilea. Aproape că nu există astfel de ceramică, însă ce e sigur e sigur. Se recomandă ca ceramica netedă să aibă cel puțin1,5 cm adâncime, în caz contrar încăpând în ea o cantitate prea mică de Shisharoma (piatră de narghilea) și durata unei singure umpleri ar fi prea scurtă. În ceramică trebuie doar să presărăm piatra minerală, fiind atenți doar la a nu căpăta un aspect umflat și să nu fie la un nivel mai înalt decât limita sau marginea. Poate fi ulterior pusă folia de aluminiu, urmând a fi ulterior găurită circular, pe toată suprafața.

După umplerea ceramicii de narghilea, trebuie doar să așezăm ceramica pe vârful narghilelei și să o încălzim cu cărbune pentru narghilea.

În cazul cărbunilor autoinflamabili și a celor naturali de narghilea, în timp ce pe partea exterioară se formează stratul de cenușă albicios, numai în acest caz cărbunele mocnind suficient. Nu poate fi pus înainte pe ceramică, pune-l deoparte pe tavă.  Când mocnește deja atât cât este nevoie, suflă în el de câteva ori, pune-l în ceramică și pune-ți și șapca de conservare termică timp de câteva minute.

 

 

Reutilizarea și rearomatizarea Shisharomei

 

Sau rearomatizezi timp de câteva secunde cu siropul Shisha cu gust anterior.

 • Rearomatizezi cu o altă aromă sau amestec. (vei putea astfel simți și gustul inițial )
 • Cureți și adaugi aroma de Shishasirop cu aroma specifică propriului tău plac, gust
 • Moduri alternative de reutilizare:
  • Utilizare în scopul unor pietricele decorative
  • Poate fi incorporat în capătul grădinii în loc de balast.
  • Și hrănirea porumbeilor vecinilor, însă asta nu o știi și nu ai auzit-o de la noi …
  • Pentru acvarii, pentru ca nici peștii să nu se plictisească  de gustul apei curate (exclusiv în cazul speciilor de pești ce preferă aromele )

 

Rearomatizarea la parametri maximi este garantată numai și exclusiv  prin folosirea aromatizantelor fără zahăr, melasă de sfeclă de zahăr și miere.. Pe durata încălzirii, zahărul, melasa din trestie de zahăr și mierea înfundă sau etanșează oarecum microcapilarele, iar astfel ai putea aromatiza chiar  și o lopată de balast.

Curățirea pietrei de narghilea Shisharoma

 

În primă fază, piatra Shisharoma ce nu produce deja fum la nivelul ceramicii trebuie fiartă meticulos în apă curată.  Aceasta înseamnă o înmuiere, îmbibare de circa 3-4 minute în apă în curs de fierbere. Se merită efectuarea procedurii într-un vas mic separat, destinat acestui scop, pentru a evita ca culoarea aromei să păteze sau să coloreze partea interioară.

Ulterior, se recomandă uscarea acesteia la o temperatură ridicată, însă mai scăzută de 250’C, prin luarea  în considerare avertismentul de mai sus.  Poate avea loc și la sobă sau reșou cu gaz, într-un vas sau în cuptoare vechi destinate preparării sandvișurilor calde.

Atenție!

 • Curățarea pietrei de narghilea Shisharoma  are loc exclusiv pe proprie răspundere.
 • Este strict interzisă și riscantă sub aspectul producerii accidentelor utilizarea substanțelor de curățire sau a chimicalelor, fiind extrem de nocivă asupra sănătății!!!
 • În cazul procesului de uscare derulat într-un loc fierbinte, se poate produce o cantitate mare de fum – care, după cum bine știm, nu este fum, ci vapori sau aburi de glicerină – motiv pentru care nu strică pregătirea și avertizarea familiei și a vecinilor pentru eventuala ceață aromată densă….
 • Este permisă încălzirea pietrei de narghilea Shisharoma deja folosite anterior, numai în locații bine aerisite sau în aer liber, într-o cantitate mică!
 • Este interzisă și riscantă sub aspectul producerii accidentelor încălzirea narghilelei Shisharoma într-un spațiu închis, vas, cuptor închis sau flacără deschisă!
 • Producătorul sau distribuitorul nu își asumă răspunderea în cazul producerii unor eventuale accidente survenite în momentul curățirii pietrei de narghilea Shisharoma în condiții, respectiv circumstanțe de uz casnic (foc, leziuni cauzate de ardere, declanșarea automată a echipamentului de stingere a incendiilor, modalități greșite de  alarmare a pompierilor, pălmuirea de către tatăl, cap de familie, interdicția de la liceu, colegiu și alte cazuri neenumerate…).

Vă dorim o savurare cât mai plăcută a narghilelei!

joi, octombrie 27, 2016, 1:07 pm Utilizarea pietrei minerale